'Vip-reis om nooit te vergeten'

19 augustus 2014

Eind juli sloot de Italiaan Vincenzo Nibali de Tour de France als winnaar af. Samen met de rest van het peloton vloog hij tijdens die slotdag over de Champs-Elysées, waar eerder in de middag ook de beste vrouwen van de wereld hun nieuwe wedstrijd La Course al reden. Bij die vrouwenkoers kwam wereldkampioene Marianne Vos als winnares uit de bus, terwijl Marcel Kittel de slotrit in de Tour de France won.

Wie ook als winnaar uit de bus kwam, was Glenn Bock. Hij won via onze Twitter en Facebook actie de door Wielervideo.nl i.s.m. Eurosport beschikbaar gestelde VIP-reis naar de Tour de France. Van zijn ervaringen daar stuurde Glenn ons het onderstaande verslag.

VIP reis
"Na het winnen van de vip reis, kon het voor ons niet snel genoeg 27 juli zijn. Helaas zou dat wel betekenen dat een einde was gekomen aan drie weken Tour. Het vooruitzicht om de renners hun laatste kunstje van deze ronde te zien vertonen op de Champs-Élysées maakte veel goed.

Terugdenkend aan de vele "Koninklijke" sprints die hier plaatsgevonden hadden stapten wij in de Thalys die ons naar Parijs zou brengen. Alwaar we door een medewerkster van Eurosport ontvangen en naar ons prachtige hotel gebracht werden. Nadat we ons even opgefrist hadden begon de wandeling richting tribune. Ondanks dat ons hotel twee straten hiervan verwijderd was, hebben wij anderhalf uur gelopen voordat we plaats konden nemen. De hectische taferelen die de Tour met zich meebrengt waren snel duidelijk. Uiteindelijk zaten we op 100 meter voor de finish en konden we verder alles op een groot scherm volgen.

Hoe bijzonder is het om niet uitsluitend bij de finish van de Tour de France aanwezig te zijn, maar ook nog de eerste wedstrijd van de dames op de Champs-Élysées, La Course, mee te mogen maken. Een Nederlandse winnares maakt het dan uiteraard helemaal compleet.

Toen de reclamekaravaan met alle toeters en bellen voorbijgetrokken was, was het wachten op de heren aangebroken. Langzaam maar zeker kon je aan alles en iedereen merken dat ze ieder moment de plaatselijke ronde op konden draaien. Toen dat moment aangebroken was, stond iedereen gelijk recht. Met een enorme snelheid en onder oorverdovend applaus trokken de renners aan ons voorbij en vlogen de straaljagers over ons heen. Een kippenvelmoment dat mij nog lang zal bijblijven.

Uiteindelijk volgde als ultieme finale de geweldige sprint met dito winnaar. Gevolgd door de huldigingen en nu een keer niet op tv. Gelukkig konden we de dag erna nog even nagenieten en bijkomen van een geweldige belevenis. Kortom een reis om nooit meer te vergeten."

Glenn Bock