Eurosport gedroomde nieuwe partner Wielervideo

3 juli 2014

De Tour de France staat op het punt van beginnen en daarmee is de aandacht voor de wielersport op haar jaarlijkse hoogtepunt. Wij zijn dan ook blij en trots om juist nu aan te mogen kondigen dat Wielervideo.nl een samenwerking aangaat met Eurosport. Niet voor niets zijn zij 'Home of Cycling'. Ook dit jaar zal de internationale zender de Tour de France van start tot finish in beeld brengen met live verslagen. Daarbij is het commentaar in handen van Michael Boogerd en Martijn Berkhout.

Komende zaterdag 5 juli gaat de 101ste Tour de France in het Engelse Yorkshire van start. Die dag maken wij op deze website bekend met welke grote actie Wielervideo.nl en Eurosport de samenwerking van start laten gaan. Blijf Wielervideo.nl dus in de gaten houden. Dat doe je zeker ook door ons te volgen op Facebook en Twitter.

Tour live op Eurosport
Zoals gezegd is de Tour de France, verreden van 5 t/m 27 juli, dus live op Eurosport te zien. De zender pakt flink uit met onder meer 80 uur aan live uitzendingen, iedere dag een voor- en nabeschouwing door niemand minder dan Greg LeMond in 'LeMond on Tour', een interactief tweede scherm en streaming service op het internet.

Eurosport vangt haar rechtstreekse Tourverslaggeving aan op donderdag 3 juli om 19:30 uur, met de traditionele Ploegenpresentatie, waarna, van 5 tot en met 27 juli, alle etappes – van de Grand Départ in het Engelse Yorkshire tot en met de eindsprint op de Champs Elysées – rechtstreeks uitgezonden worden.

De belangrijkste etappes zelfs in hun geheel: het openingsweekend in Yorkshire, de derde etappe in Londen, de vierde etappe in Lille, de vijfde etappe in Arenberg, de tiende etappe in de Vogezen, de 14de etappe in Risoul, de 17de en 18de etappe in de Pyreneeën en de slotetappe in Parijs.

De Tour de France bestaat dit jaar zoals gebruikelijk uit 21 etappes, goed voor in totaal 3.656 fietskilometers. Er zijn (onder meer) 9 vlakke etappes, 5 etappes door heuvelachtig landschap, 6 bergetappes (waarvan 5 met finish bergop), 1 individuele tijdrit en 2 rustdagen in het schema opgenomen.