Ster ZLM Toer

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 juni wordt de Ster ZLM Toer verreden. De internationale etappekoers voor mannen is voor de sprinters inmiddels bijna traditioneel de absolute generale repetitie voor de Tour de France. Een flink aantal wereldtoppers komt dan ook aan het vertrek in de wedstrijd die in Nederland en Belgiƫ verreden wordt.

Gregory Henderson ontloopt massasprint en wint in Buchten

20 juni 2014 Gregory Henderson heeft de derde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van Lotto-Belisol viel aan...Lees verder

Marcel Kittel wint massasprint in Sint Willebrord

19 juni 2014 De Duitse sprinter Marcel Kittel heeft de tweede etappe van de 28ste Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van...Lees verder

Philippe Gilbert wint proloog Ster ZLM Toer

18 juni 2014 De proloog in de Ster ZLM Toer is gewonnen door de Belg Philippe Gilbert. De renner van BMC legde het 7.2km lange...Lees verder

 • Terugblik Ster ZLM Toer 2014

  Terugblik Ster ZLM Toer 2014

  Met ruim een week in de Tour de France achter de rug, hebben we de renners die zich van voren toonden in de Ster ZLM Toer ook al zeer succesvol gezien. Via de vijfdaagse etappekoers door Nederland en Belgie stoomden zij zich klaar voor 'La Grande Boucle'. Een terugblik op de Ster ZLM Toer zie je in deze video.

  Bekijk video
 • Thijs van Amerongen: "Ster ZLM Toer opbouw richting cross-seizoen"

  Thijs van Amerongen: "Ster ZLM Toer opbouw richting cross-seizoen"

  Waar veel renners met het oog op de Tour de France naar de Ster ZLM Toer komen, doen een aantal ploegen dat juist ergens anders voor. Voor onder meer Telenet-Fidea en Sunweb-Napoleon Games is de wedstrijd een ideale voorbereiding op het cross-seizoen. Veldrijder Thijs van Amerongen vertelt erover.

  Bekijk video
 • Farrar en Van Baarle over hun Ster ZLM Toer

  Farrar en Van Baarle over hun Ster ZLM Toer

  Voor het Amerikaanse Garmin-Sharp team verliep de Ster ZLM Toer goed. Tyler Farrar werd drie keer tweede en hij won het puntenklassement. Ook jongeling Dylan van Baarle liet zich goed zien en het team won het ploegenklassement. Een overwinning zat er echter niet in. Een interview met Farrar en Van Baarle na de slotrit in Boxtel.

  Bekijk video
 • Lars Bak: "Ster ZLM Toer good preparation for Tour de France" (English)

  Lars Bak: "Ster ZLM Toer good preparation for Tour de France" (English)

  Een interview in het Engels met Lotto-Belisol renner Lars Ytting Bak. Hij vertelt over zijn Ster ZLM Toer, hoe de wedstrijd verliep voor het team en wat hij van de wedstrijd vindt. Bak was een van de aanvallers in de Ardennen etappe naar La Gileppe.

  Bekijk video
 • In de ploegleiderswagen bij Rabobank

  In de ploegleiderswagen bij Rabobank

  In de vierde etappe van de Ster ZLM Toer, met de start in Verviers en de finish op de stuwdam van La Gileppe, gingen we mee in koers met het Rabobank Development Team. We stapten in de ploegleiderswagen en kregen tekst en uitleg.

  Bekijk video
 • Dries Hollanders rijdt zich naar de bolletjestrui

  Dries Hollanders rijdt zich naar de bolletjestrui

  Voor de tweede dag op rij ging Dries Hollanders van het Metec Cycling Team in de aanval in de Ster ZLM Toer. Het leverde hem de bolletjestrui op en een paar zere benen. Na aflopen spraken wij opnieuw met de Belgische renner.

  Bekijk video
 • Thomas Dekker na afloop rit naar La Gileppe

  Thomas Dekker na afloop rit naar La Gileppe

  Garmin renner Thomas Dekker is bezig aan een goede Ster ZLM Toer. Na de rit naar La Gileppe staat de Nederlander vijfde in het algemeen klassement. Hij eindigde in de vierde etappe in een groepje dat op tien seconden van winnaar Philippe Gilbert streed om de vierde plaats. Dekker deed na afloop zijn verhaal voor de camera.

  Bekijk video
 • Op pad met de crew van het Cycling Team De Rijke

  Op pad met de crew van het Cycling Team De Rijke

  We liepen een dagje mee met het Cyclingteam De Rijke. In deze video zie je wat de soigneurs doen tijdens voor, tijdens en na een etappe in de Ster ZLM Toer. Daarnaast is de ploeg met een bus naar de wedstrijd gekomen en wij krijgen een rondleiding in die teambus.

  Bekijk video
 • Bollentrui voor strijdlustige Ronan van Zandbeek

  Bollentrui voor strijdlustige Ronan van Zandbeek

  Zijn twee aanvallen in de derde etappe van de Ster ZLM Toer leverden Ronan van Zandbeek twee prijzen op. Na afloop van de rit met start en finish in Buchten mocht de renner van het Cyclingteam De Rijke zich melden op het podium. Hij won de Wim Jeremiasse prijs voor de strijdlust en is de leider in het Milremo bergklassement.

  Bekijk video
 • Dries Hollanders na derde etappe Ster ZLM Toer

  Dries Hollanders na derde etappe Ster ZLM Toer

  Met vijf andere renners behoorde Dries Hollanders lange tijd tot een kopgroep van zes. De Belg uit het Nederlandse Metec Cycling Team bleef als laatste over en deed nog een poging om langer vooruit te blijven. Waarom? Dat vroegen we hem na de finish.

  Bekijk video
 • Strijdlustige Alphonse Vermote na 2e etappe Ster ZLM Toer

  Strijdlustige Alphonse Vermote na 2e etappe Ster ZLM Toer

  De Wim Jeremiasse prijs voor de meest strijdlustige renner van de dag ging na de tweede etappe van de Ster ZLM Toer naar Alphonse Vermote. Na afloop interviewden we de Belg over zijn dag in de aanval.

  Bekijk video
 • Timo Roosen leider in Pitztal sprintklassement

  Timo Roosen leider in Pitztal sprintklassement

  In de tweede etappe van Ster ZLM Toer vond Timo Roosen (Rabobank Development Team) zichzelf terug in een kopgroep van vier. Het kwartet bleef niet vooruit, maar kon wel strijden om de witte Pitztal sprinttrui. Na afloop mocht Roosen die aantrekken als leider in het klassement en deed hij zijn verhaal voor de camera.

  Bekijk video
 • De beveiling in de Ster ZLM Toer, hoe werkt dat?

  De beveiling in de Ster ZLM Toer, hoe werkt dat?

  Een video impressie van de beveiliging in de Ster ZLM Toer. Hoe gaat dat nu in zijn werk in zo'n grote wielerkoers? We keken ernaar vanuit het oogpunt van het bestuur, de politie en de rondearts. In deze video krijg je een indruk van het werk dat iedereen samen doet om de Ster ZLM Toer zo veilig mogelijk te houden.

  Bekijk video
 • De voorbereiding en proloog met Tom Stamsnijder

  De voorbereiding en proloog met Tom Stamsnijder

  Woensdag 18 juni begon de Ster ZLM Toer met een proloog in Bladel. Een lastige discipline, maar hoe zorg je nu dat je die zo optimaal kunt rijden? Wielrenner Tom Stamsnijder van Giant-Shimano en trainer Adriaan Helmantel van datzelfde team leggen uit hoe het werkt.

  Bekijk video
 • Brand bij proloog Ster ZLM Toer

  Brand bij proloog Ster ZLM Toer

  Een brand in een woning gooide bijna roet in het eten voor de Ster ZLM Toer. De proloog werd er tijdelijk voor gestaakt, zodat de brandweer haar werk kon doen. In deze video vertellen de brandweercommandant en wielrenner Johnny Hoogerland er over.

  Bekijk video
 • Robert Wagner over zijn proloog in de Ster ZLM Toer

  Robert Wagner over zijn proloog in de Ster ZLM Toer

  Een jaar geleden won Belkin-renner Robert Wagner de proloog in de Ster ZLM Toer. Nu finishte hij als 13e. We vroegen Wagner direct na zijn finish na een reactie. Die gaf de nog afgepeigerde Duitser in het Nederlands.

  Bekijk video
 • Bobbie Traksel: 'Grootste etappekoers van Nederland'

  Bobbie Traksel: 'Grootste etappekoers van Nederland'

  Wielrenner en voorzitter van de rennersvakbond Bobbie Traksel was onlangs aanwezig op de perspresentatie van de Ster ZLM Toer. "Misschien wel de grootste etappekoers van Nederland", zo zegt hij. Traksel kijkt in dit interview vooruit op de vijfdaagse wedstrijd die van 18 t/m 22 juni 2014 wordt verreden.

  Bekijk video
 • Michael Boogerd kijkt vooruit: 5e etappe Ster ZLM Toer

  Michael Boogerd kijkt vooruit: 5e etappe Ster ZLM Toer

  In aanloop naar de Ster ZLM Toer kijkt Michael Boogerd vooruit op de etappes in de vijfdaagse wedstrijd. In deze video kijkt hij naar de mogelijkheden in de slotrit van Gerwen naar Boxtel. Wordt het een sprint of kan er een groepje vooruit blijven?

  Bekijk video
 • Michael Boogerd kijkt vooruit: 4e etappe Ster ZLM Toer

  Michael Boogerd kijkt vooruit: 4e etappe Ster ZLM Toer

  In aanloop naar de Ster ZLM Toer kijkt Michael Boogerd vooruit op de etappes in de vijfdaagse wedstrijd. Dat doet de oud-profwielrenner in deze video op de koninginnenrit, de 4e etappe in de Ster ZLM Toer. Die finisht op La Gileppe en gaat voor een groot deel over hetzelfde parcours als Luik-Bastenaken-Luik.

  Bekijk video
 • Michael Boogerd kijkt vooruit: 3e etappe Ster ZLM Toer

  Michael Boogerd kijkt vooruit: 3e etappe Ster ZLM Toer

  In aanloop naar de Ster ZLM Toer kijkt Michael Boogerd vooruit op de etappes in de vijfdaagse wedstrijd. Deze derde video gaat over de etappe Buchten-Buchten, de 3e rit in de Ster ZLM Toer van 2014. Boogerd laat zijn licht schijnen op het parcours in het Limburgse heuvelland en spreekt zijn verwachtingen uit.

  Bekijk video
 • Michael Boogerd kijkt vooruit: 2e etappe Ster ZLM Toer

  Michael Boogerd kijkt vooruit: 2e etappe Ster ZLM Toer

  In aanloop naar de Ster ZLM Toer kijkt Michael Boogerd vooruit op de etappes in de vijfdaagse wedstrijd. In deze video werpt hij zijn blik op de tweede etappe. Die gaat van Rucphen, via meerdere lussen in de omgeving, naar Sint Willebrord.

  Bekijk video
 • Michael Boogerd kijkt vooruit: proloog Ster ZLM Toer

  Michael Boogerd kijkt vooruit: proloog Ster ZLM Toer

  In aanloop naar de Ster ZLM Toer kijkt Michael Boogerd vooruit op de etappes in de vijfdaagse wedstrijd. Te beginnen met de proloog. Boogerd vertelt wat hij verwacht van die korte tijdrit in Bladel.

  Bekijk video