Nacht van Hengelo

Hét profcriterium na afloop van de Giro d'Italia is traditioneel de Nacht van Hengelo. Die wordt dit jaar op vrijdag 6 juni verreden. Aan de start komen onder meer Parijs-Roubaix winnaar Niki Terpstra en Giro-deelnemers Wilco Kelderman, Tom Veelers, Tom Stamsnijder en Martijn Keizer. Wielervideo.nl is er ook bij en maakt video's van het evenement.

Terpstra wint Nacht van Hengelo

7 juni 2014 In een goed bezochte 39e Nacht van Hengelo is Parijs-Roubaix winnaar Niki Terpstra vrijdagavond met de zege...Lees verder

Topveld met Nederlandse wielersterren in Nacht van Hengelo

2 juni 2014 Met Wilco Kelderman (23) en Tom-Jelte Slagter (24) heeft de organisatie van de Stork Nacht van Hengelo twee...Lees verder

Nacht van Hengelo volgende evenement

2 juni 2014 Met de goed verlopen Boels Rental Hills Classic achter de rug, waar Wielervideo.nl vier video's op de wedstrijddag...Lees verder

 • Belkin renner Martijn Keizer over de Nacht van Hengelo

  Belkin renner Martijn Keizer over de Nacht van Hengelo

  Een interview met wielrenner Martijn Keizer van het Belkin Pro Cycling Team over zijn beleving in de profcriteriums en dan in het bijzonder de Nacht van Hengelo. Keizer was op vrijdag 6 juni een van de deelnemers in Hengelo. Zijn ploeggenoot Wilco Kelderman werd tweede achter Niki Terpstra.

  Bekijk video
 • Niki Terpstra na winst in Nacht van Hengelo

  Niki Terpstra na winst in Nacht van Hengelo

  Nadat hij eerder in het jaar onder meer al Parijs-Roubaix won, schreef Niki Terpstra op vrijdag 6 juni de Nacht van Hengelo op zijn naam. Na afloop van het profcriterium gaf Terpstra zijn reactie. Die is te horen onder begeleiding van beelden van de druk bezochte wedstrijd.

  Bekijk video
 • Wilco Kelderman tweede in Nacht van Hengelo

  Wilco Kelderman tweede in Nacht van Hengelo

  Met een zevende plaats in het eindklassement van de Giro d'Italia op zak, liet de Nederlandse jongeling Wilco Kelderman zich op vrijdag 6 juni aan het publiek zien. In de Nacht van Hengelo werd de 23-jarige wielrenner van Belkin tweede achter Niki Terpstra. Na afloop gaf Kelderman zijn reactie.

  Bekijk video
 • Zege Gijs Verdick bij elite mannen

  Zege Gijs Verdick bij elite mannen

  De wedstrijd voor elite/beloften/amateurs verving de afgelaste koers voor vrouwen in de Nacht van Hengelo. In een rap tempo kreeg de organisatie een flink startveld bij elkaar en aan het einde was Gijs Verdick de beste. Een interview met de renner van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam na afloop en beelden van de wedstrijd.

  Bekijk video
 • Hengeloër Jelle Wolsink geniet in Nacht van Hengelo

  Hengeloër Jelle Wolsink geniet in Nacht van Hengelo

  Voor wielrenner Jelle Wolsink uit Hengelo was de Nacht van Hengelo een thuiswedstrijd. Aangezien Wolsink eerstejaars is reed hij voor het eerst in Hengelo met de profs. Een interview met hem over zijn seizoen en de Nacht van Hengelo.

  Bekijk video