NK wegwielrennen 2014

Op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni strijden de beste renners uit Nederland om de titel 'Nederlands Kampioen wegwielrennen 2014'. De beloften openen op zaterdagochtend het Nederlands Kampioenschap met de voor hen 180 kilometer lange wedstrijd. 's Middags zullen de elite vrouwen met elkaar de strijd aangaan. Een dag later is het de beurt aan de elite mannen met contract. Na 235 kilometer zal ook bij hen de nieuwe Nederlands kampioen bekend zijn.

TenCate hoofdsponsor NK Wegwielrennen 2014

18 maart 2014 De organisatie van het Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen 2014, een samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandsche...Lees verder

 • Moniek Tenniglo toont zich op 'eigen' NK Ootmarsum

  Moniek Tenniglo toont zich op 'eigen' NK Ootmarsum

  Voor Moniek Tenniglo was het Nederlands kampioenschap in Ootmarsum op voorhand al speciaal. Op een steenworp afstand van haar huis in Albergen werd de titelstrijd verreden. Daarbij toonde Tenniglo zich ook nog eens als een van de weinige clubrensters. Een beloning aan de hand van een uitslag bleef echter uit. Een interview met Tenniglo na afloop.

  Bekijk video
 • Loes Gunnewijk: "Rijden tegen blok van Rabobank"

  Loes Gunnewijk: "Rijden tegen blok van Rabobank"

  Voor Loes Gunnewijk bleek een achtste plaats uiteindelijk haar deel op het Nederlands kampioenschap wielrennen in Ootmarsum. Net als een aantal andere sterke rensters moest ze in haar eentje opboksen tegen het sterke Rabo Liv team, waaruit ook de uiteindelijke winnares Iris Slappendel naar voren kwam. In deze video vertelt Gunnewijk over haar NK.

  Bekijk video
 • Iris Slappendal wint Nederlands kampioenschap 2014

  Iris Slappendal wint Nederlands kampioenschap 2014

  Pas net voor de finish achterhaalde ze uittredend kampioene Lucinda Brand, maar dat was voor Iris Slappendel op tijd genoeg. Voor haar eigen ploeggenote veroverde ze de Nederlandse titel bij het NK wielrennen in Ootmarsum. Een interview met Slappendel, nadat ze de rood-wit-blauwe trui net om haar schouders heeft hangen.

  Bekijk video
 • Reactie Tim Kerkhof na zege NK wielrennen beloften

  Reactie Tim Kerkhof na zege NK wielrennen beloften

  Bekijk video
 • Interview Vera Koedooder na NK wielrennen Ootmarsum

  Interview Vera Koedooder na NK wielrennen Ootmarsum

  Het was voor Vera Koedooder een lastige opgave om wat moois van het Nederlands kampioenschap wielrennen in Ootmarsum te maken. Zonder Nederlandse ploeggenotes in haar Zwitserse team was ze op het NK op zichzelf aangewezen. Na afloop keek Koedooder terug op de wedstrijd.

  Bekijk video
 • Sjors Beukeboom enthousiast na zege NK journalisten

  Sjors Beukeboom enthousiast na zege NK journalisten

  De pas 18 jaar oude Sjors Beukeboom won het NK journalisten in de B-categorie. Dat deed hij met een lange solo. Het begin van, naast een vak in de journalistiek, een mooie wielercarriere? Voor Beukeboom is het in ieder geval een reden om nu toch echt wedstrijden te gaan rijden, zo vertelt hij in deze video onder meer.

  Bekijk video
 • Enthousiasme over koppelloop Omloop van de Kuiperberg

  Enthousiasme over koppelloop Omloop van de Kuiperberg

  Naast fietsen werd er in het randprogramma van het NK wielrennen in Ootmarsum ook hardgelopen. De Omloop van de Kuiperberg, een loopwedstrijd voor koppels, kon op heel wat deelnemers rekenen. Een interview met deelneemster Maike Bachler na afloop van de loop.

  Bekijk video
 • Maarten Nijland wint recreantenrace aan begin druk weekend

  Maarten Nijland wint recreantenrace aan begin druk weekend

  Voor voormalig professioneel veldrijder Maarten Nijland is het een druk weekend bij het NK in Ootmarsum. Hij is met van alles en nog wat in de weer, maar toch van Nijland op vrijdagavond de ruimte om deel te nemen aan de recreanten wedstrijd. Hij won die voor voormalig toprenners Erwin Kistemaker en Rik Reinerink. Een interview met Nijland over de zege en over het Nederlands kampioenschap dat zo'n vijf kilometer van zijn huis gehouden wordt.

  Bekijk video
 • Daan van den Berg na winst TenCate NK journalisten

  Daan van den Berg na winst TenCate NK journalisten

  Aan de vooravond van het Nederlands kampioenschap in Ootmarsum werd op een deel van het parcours vrijdag 27 juni het NK voor journalisten verreden. Daan van de Berg (NOS Radio 2) ging uiteindelijk met de zege aan de haal. Na afloop gaf hij zijn reactie.

  Bekijk video
 • Niki Terpstra kijkt vooruit op NK Ootmarsum

  Niki Terpstra kijkt vooruit op NK Ootmarsum

  In zowel 2010 als 2012 werd Niki Terpstra Nederlands kampioen wielrennen. Beide keren deed hij dat min of meer alleen tegen grote blokken als het voormalige Rabobank team, Argos-Shimano en Vacansoleil. Je kunt wel stellen dat het NK wat extra los maakt bij Terpstra. Ook dit jaar hoopt hij op goud en de bijhorende rood-wit-blauwe trui. Een interview met de renner die dit jaar onder meer al Parijs-Roubaix wist te winnen.

  Bekijk video
 • Anna van der Breggen en Moniek Tenniglo over NK Ootmarsum 2014

  Anna van der Breggen en Moniek Tenniglo over NK Ootmarsum 2014

  Een reportage over een vijftal wielrensters die het parcours van het Nederlands kampioenschap in Ootmarsum bekeken. Daarbij interviews met wereldtopper Anna van der Breggen en regionale renster Moniek Tenniglo.

  Bekijk video
 • Dylan Groenewegen hoopt op goed NK bij de beloften

  Dylan Groenewegen hoopt op goed NK bij de beloften

  Met onder meer het winnen van de Ronde van Vlaanderen voor beloften en afgelopen week nog een goede Ster ZLM Toer achter de rug, lijkt Dylan Groenewegen een van de favorieten voor het NK wielrennen voor beloften. We spraken met de renner van Cyclingteam De Rijke over zijn verwachtingen.

  Bekijk video
 • Bert Jan Lindeman kijkt vooruit op het NK Ootmarsum

  Bert Jan Lindeman kijkt vooruit op het NK Ootmarsum

  Noodgedwongen moest Bert Jan Lindeman na het vorige seizoen een stapje terugdoen. Hij zag zijn team Vacansoleil-DCM stoppen en keerde terug naar het continentale niveau. Daar vond hij een plek bij het Rabobank Development Team. Dit jaar is Lindeman strijdbaar. Hij wil terug naar de profs en zich graag laten zien op het NK in Ootmarsum. Bekijk daarvoor nu dit interview.

  Bekijk video
 • Martijn Keizer: 'Belkin wil trui terug in het team'

  Martijn Keizer: 'Belkin wil trui terug in het team'

  Een interview met Belkin-renner Martijn Keizer. Als renner van Vacansoleil was hij met het team meermaals succesvol op het NK, maar zijn huidige team Belkin snakt naar een nieuwe titel. Gaat dat dit jaar lukken? Keizer vertelt over de kansen en kijkt vooruit.

  Bekijk video
 • Tom Veelers verkent parcours NK Ootmarsum 2014

  Tom Veelers verkent parcours NK Ootmarsum 2014

  Wielrenner Tom Veelers van Giant-Shimano werpt in deze video een blik vooruit op het NK wielrennen 2014 in Ootmarsum. Veelers is zelf afkomstig uit Ootmarsum en vertelt over de mooiste punten op het parcours.

  Bekijk video
 • Lucinda Brand kijkt terug en vooruit op het NK wegwielrennen

  Lucinda Brand kijkt terug en vooruit op het NK wegwielrennen

  In Kerkrade werd Lucinda Brand eind juni 2013 Nederlands kampioen wielrennen bij de elite vrouwen. Wat kwam er toen op haar af, wordt er sindsdien anders naar haar gekeken in het peloton en wat verwacht Brand van het komende NK wielrennen in Ootmarsum? De renster van het Rabo Liv Women's Team vertelt er over in deze video.

  Bekijk video