NK baanwielrennen 2013

Van 27 t/m 30 december werd in het Omnisport Apeldoorn het Nederlands kampioenschap baanwielrennen verreden. De elite mannen, elite vrouwen, junior mannen en junior vrouwen reden daar hun titelstrijd op de diverse onderdelen. Zowel de sprint- als duuronderdelen kwamen aan bod. Wielervideo was er bij en maakte diverse interviews en reportages.

 • Shanne Braspennincx doet verslag van haar eigen NK keirin winst

  Shanne Braspennincx doet verslag van haar eigen NK keirin winst

  Op de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn wist Shanne Braspennincx de keirin bij de vrouwen te winnen. In deze video doet ze zelf verslag van haar race. Hoe zoekt ze haar positie, wanneer begint ze haar sprint en meer. Braspennincx vertelt het in deze video, begeleid met beelden vanaf de kant en de derny motor.

  Bekijk video
 • Joey Ermens over zijn taak als videoscheidsrechter

  Joey Ermens over zijn taak als videoscheidsrechter

  Bij het NK baanwielrennen kan bij discutabele momenten naar de videobeelden gekeken worden. Daarvoor heeft de KNWU jury de beschikking over een videoscheidsrechter. In deze video vertelt jurylid Joey Ermens over zijn taak.

  Bekijk video
 • Jeffrey Hoogland over zijn succesvolle NK baanwielrennen

  Jeffrey Hoogland over zijn succesvolle NK baanwielrennen

  Sprinter Jeffrey Hoogland behaalde op het NK baanwielrennen drie medailles. Hij won zilver op zowel de kilometer tijdrit als de sprint en haalde brons binnen op de keirin. Hij vertelt er over in dit interview.

  Bekijk video
 • Amy Pieters na zilver op NK baan

  Amy Pieters na zilver op NK baan

  Bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen werd Amy Pieters tweede op de individuele achtervolging. Net als in de puntenkoers moest ze haar meerdere erkennen in ploeggenote Kirsten Wild. Na afloop vertelde Pieters in dit interview over haar drie kilometer lange tijdrit en dat wat dit NK nog komen gaat voor haar.

  Bekijk video
 • De man van de bel en het rondebord

  De man van de bel en het rondebord

  De juryleden van de KNWU maken een succesvol NK mede mogelijk. Daarbij is een belangrijke taak weggelegd voor de commissaris achter de bel en het rondebord. Hij moet namelijk de wedstrijd goed in de gaten houden en dat is nog niet zo gemakkelijk. Een korte reportage met jurylid Fred van Dorland die zijn verhaal doet.

  Bekijk video
 • Yoeri Havik na kwalificatie scratch

  Yoeri Havik na kwalificatie scratch

  Door het flinke aantal deelnemers op de scratch, moesten de mannen een kwalificatie rijden. Yoeri Havik plaatste zich voor de finale, maar volgens de renner van het AA Drink Cyclingteam moet je altijd opletten in zo'n kwalificatie. Hij vertelt er over in dit interview.

  Bekijk video
 • Interview Kyra Lamberink na winst NK 500 meter

  Interview Kyra Lamberink na winst NK 500 meter

  Een interview met Kyra Lamberink. Ze won op de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn het goud op de 500 meter tijdrit. Dat deed Lamberink bij de junior vrouwen in een nieuw persoonlijk record.

  Bekijk video
 • Thuisrijdster Michelle de Graaf en zusje Tamara over het NK

  Thuisrijdster Michelle de Graaf en zusje Tamara over het NK

  In de puntenkoers voor vrouwen deden op het NK baanwielrennen ook de junior vrouwen mee. Een zware opgave voor de rensters uit 1996 en 1997. Een van hen is thuisrenster Michelle de Graaf. De Apeldoornse reed een knappe wedstrijd, terwijl zusje Tamara als toeschouwer aan de kant stond. Zij is jeugdrenster en helpt op het NK de organisatie.

  Bekijk video
 • Judith Bloem pakt brons in actieve puntenkoers

  Judith Bloem pakt brons in actieve puntenkoers

  Op de puntenkoers was Judith Bloem zeer actief. Ze wist in de wedstrijd van de elite vrouwen een ronde voorsprong te pakken en dat lukte haar later nog bijna een tweede keer. Het leverde haar een bronzen medaille op.

  Bekijk video
 • Bas Ottevanger na winst individuele achtervolging

  Bas Ottevanger na winst individuele achtervolging

  Bas Ottevanger won vrijdag 27 december 2013 op de wielerbaan in Apeldoorn het Nederlands kampioenschap op de individuele achtervolging. In een rechtstreeks duel versloeg de nieuweling zijn concurrent Martijn Knoppert in de finale. Een interview met Ottevanger na afloop.

  Bekijk video