Drents wielerweekend

Traditioneel kent de Ronde van Drenthe een uitgebreid wielerweekend. Op donderdag 12 maart werd de 8 van Westerveld verreden voor vrouwen verreden, zaterdag 14 maart de World Cup Drenthe (vrouwen) en Profronde van Drenthe (mannen) en op zondag 15 maart de Novilon Eurocup (vrouwen) en Dwars door Drenthe (mannen).

 • Amy Pieters tweede in World Cup Drenthe

  Amy Pieters tweede in World Cup Drenthe

  Een interview met wielrenster Amy Pieters van Team Liv-Plantur. Ze eindigde als tweede in de World Cup Ronde van Drenthe 2015, achter de Belgische winnares Jolien D'hoore.

  Bekijk video
 • Reportage Novilon Eurocup

  Reportage Novilon Eurocup

  Op zondag 15 maart 2015 werd de Novilon Eurocup verreden, de tweede wedstrijd in de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Na harde wedstrijd, waarin minder dan vijftig rensters de finish haalden, greep Kirsten Wild de zege in de sprint. Een reportage van de wedstrijd.

  Bekijk video
 • Reportage Drentse 8 van Westerveld

  Reportage Drentse 8 van Westerveld

  Een reportage van de Molecaten Drentse 8 van Westerveld, de eerste wedstrijd in de KNWU Topcompetitie voor vrouwen in 2015. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Giorgia Bronzini. Zij was de snelste van een kopgroep van acht rensters. Valentina Scandolara werd tweede, Annemiek van Vleuten derde.

  Bekijk video