VIRO Criterium Cup Twente

Na het succesvolle begin is de VIRO Criterium Cup Twente in 2014 terug. De elite/beloften, amateurs en junioren rijden daarbij allen voor een eigen klassement. Die wordt opgemaakt aan de hand van de criteriums in Oldenzaal (10 aug.), Markelo (15 aug.), Enter (16 aug.), Goor (23 aug.) en Borne (28 aug.). Wielervideo.nl is bij een aantal wedstrijden aanwezig en maakt daar video's rond de koersen.

 • Reportage Ronde van Borne 2014

  Reportage Ronde van Borne 2014

  Met Joey van Rhee als winnaar van de wedstrijd en Koen Bouwman (elite/beloften) en Rochez Harbers (amateurs) kwam in de Ronde van Borne een einde aan de VIRO Criterium Cup 2014. In de spannende finale van het klassement bleef Bouwman zijn ploeggenoot Van Rhee in punten nipt voor.

  Bekijk video
 • Reportage Ronde van Enter 2014

  Reportage Ronde van Enter 2014

  Een dag nadat ze het complete podium in de Ronde van Markelo wisten te bezetten, deden de renners van het Cyclingteam Jo Piels het kunstje in Enter nog eens over. Ditmaal ging Maurits Lammertink in zijn thuiswedstrijd met de zege aan de haal. Koen Bouwman werd tweede en wist daarmee de leiding in de VIRO Criterium Cup Twente te bemachtigen.

  Bekijk video
 • Reportage Ronde van Markelo 2014

  Reportage Ronde van Markelo 2014

  De Ronde van Markelo werd op vrijdag 15 augustus 2014 gewonnen door Sjors Roossen van het Cyclingteam Jo Piels. Nadat hij met drie andere koplopers het peloton op een ronde wist te zetten, reed Roossen nogmaals weg en won solo. Hij bleef zijn ploeggenoten Koen Bouwman en Maurits Lammertink voor. Na afloop mocht Nick Kweldam de leiderstrui van de VIRO Criterium Cup Twente aantrekken. Hij wist in de eerste twee wedstrijden de meeste punten te verzamelen. Een reportage van de wedstrijd in deze video.

  Bekijk video
 • Jouke Schelling beste junior in Ronde van Oldenzaal

  Jouke Schelling beste junior in Ronde van Oldenzaal

  Helemaal vanuit Noord-Holland naar het oosten van Nederland gekomen, schreef Jouke Schelling de Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal in 2014 op zijn naam. Dat deed hij met een lange solo. Schelling mocht na afloop ook nog eens de blauwe trui in ontvangst nemen als eerste leider in de VIRO Criterium Cup Twente voor junioren.

  Bekijk video
 • Reportage Ronde van Oldenzaal 2014

  Reportage Ronde van Oldenzaal 2014

  De Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal werd op zondag 10 augustus 2014 een prooi voor Timon Ratering. Tweede werd zijn teamgenoot Mark Schreurs en hij wist daarmee ook de eerste leiderstrui van de VIRO Criterium Cup Twente voor elite/beloften te bemachtigen. Maarten Janssen nam de eerste blauwe trui bij de amateurs in ontvangst. Een korte reportage van de koers.

  Bekijk video