Thuringen Rundfahrt 2015

Na de Giro Rosa is de Thuringen-Rundfahrt der Frauen waarschijnlijk de grootste en meest aansprekende internationale meerdaagse wielerkoers voor vrouwen. Een wedstrijd over zeven dagen met mooie heuvelachtige etappes. Dat de koers de rensters in het peloton aanspreekt heeft het verleden al wel bewezen. Emma Johansson won de koers in 2015 voor de derde keer. Wielervideo was er bij en maakte een aantal video's.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Drents wielerweekend

Traditioneel kent de Ronde van Drenthe een uitgebreid wielerweekend. Op donderdag 12 maart werd de 8 van Westerveld verreden voor vrouwen verreden, zaterdag 14 maart de World Cup Drenthe (vrouwen) en Profronde van Drenthe (mannen) en op zondag 15 maart de Novilon Eurocup (vrouwen) en Dwars door Drenthe (mannen).

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Boels Rental Ladies Tour

De grootste en oudste etappekoers van Nederland, de Boels Rental (Holland) Ladies Tour, wordt dit jaar van 2 tot en met 7 september verreden. Aan de start van de wedstrijd een groot aantal rensters uit de absolute wereldtop. Wielervideo.nl is er van start tot finish bij en maakt diverse video's.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

VIRO Criterium Cup Twente

Na het succesvolle begin is de VIRO Criterium Cup Twente in 2014 terug. De elite/beloften, amateurs en junioren rijden daarbij allen voor een eigen klassement. Die wordt opgemaakt aan de hand van de criteriums in Oldenzaal (10 aug.), Markelo (15 aug.), Enter (16 aug.), Goor (23 aug.) en Borne (28 aug.). Wielervideo.nl is bij een aantal wedstrijden aanwezig en maakt daar video's rond de koersen.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Sparkassen Giro

Hoewel de wedstrijd al veel langer verreden wordt, werd de Sparkassen Giro in Bochum op zondag 3 augustus voor het eerst als een World Cup verreden. Wereldkampioene Marianne Vos kwam uiteindelijk als winnares over de streep. De Nederlandse reed in de massasprint naar de zege. Na afloop ging Wielervideo.nl met een aantal rensters in gesprek over de koers en meer.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Thüringen-Rundfahrt der Frauen

Met de Giro Rosa, de grootste etappekoers voor vrouwen, net achter de rug wordt in Duitsland van 14 t/m 20 juli de Thuringen-Rundfahrt der Frauen verreden. Een wedstrijd over zeven dagen met mooie heuvelachtige etappes. Dat de koers de rensters in het peloton aanspreekt heeft het verleden al wel bewezen. Toprensters als Judith Arndt, Nicole Cook en Emma Johansson schreven de wedstrijd al eens op hun naam. Wielervideo maakt van donderdag 17 tot en met zondag 20 juli video's tijdens de laatste vier dagen van de Thuringen-Rundfahrt der Frauen.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

NK mountainbike 2014

In het Limburgse Noorbeek werd op zaterdag 12 en zondag 13 juli het Nederlands kampioenschap mountainbike verreden. De nationale wielertop in een flink aantal categorieën kwam naar het zuiden van Limburg om te strijden om de rood-wit-blauwe trui die in iedere klasse voor de winaar klaar lag. Wielervideo was er ook bij.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

NK wegwielrennen 2014

Op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni strijden de beste renners uit Nederland om de titel 'Nederlands Kampioen wegwielrennen 2014'. De beloften openen op zaterdagochtend het Nederlands Kampioenschap met de voor hen 180 kilometer lange wedstrijd. 's Middags zullen de elite vrouwen met elkaar de strijd aangaan. Een dag later is het de beurt aan de elite mannen met contract. Na 235 kilometer zal ook bij hen de nieuwe Nederlands kampioen bekend zijn.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Ster ZLM Toer

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 juni wordt de Ster ZLM Toer verreden. De internationale etappekoers voor mannen is voor de sprinters inmiddels bijna traditioneel de absolute generale repetitie voor de Tour de France. Een flink aantal wereldtoppers komt dan ook aan het vertrek in de wedstrijd die in Nederland en België verreden wordt.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Nacht van Hengelo

Hét profcriterium na afloop van de Giro d'Italia is traditioneel de Nacht van Hengelo. Die wordt dit jaar op vrijdag 6 juni verreden. Aan de start komen onder meer Parijs-Roubaix winnaar Niki Terpstra en Giro-deelnemers Wilco Kelderman, Tom Veelers, Tom Stamsnijder en Martijn Keizer. Wielervideo.nl is er ook bij en maakt video's van het evenement.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Boels Rental Hills Classic

De 'Amstel Gold Race voor vrouwen', zo wordt de Boels Rental Hills Classic ook wel vaak genoemd. Op vrijdag 30 mei is de klassieker door het Limburgse heuvelland aan haar elfde editie toe. Na de start in Sittard en veertien beklimmingen onderweg, finishen de rensters 128 kilometer later op de Geulhemmerberg in Berg en Terblijt. Aan het vertrek komen flink wat wielrensters uit de absolute wereldtop. Wielervideo is er bij en maakt video's van het evenement.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Ronde van Overijssel

Op vrijdag 2 mei en zaterdag 3 mei vindt de 62ste editie van de Ronde van Overijssel plaats. Voor het eerst zullen ook de elite vrouwen aan de start van deze internationale wedstrijd verschijnen. De rensters leggen op vrijdag een parcours van 140 kilometer in de voor hen uitgestippelde 1.1 koers af. Een dag later gaan de elite mannen met elkaar de strijd aan. De renners komen in deze UCI 1.2 wedstrijd na ruim 200 kilometer over de eindstreep.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

Ronde van Gelderland

Op eerste paasdag, zondag 20 april, werd de Ronde van Gelderland voor de 49e keer verreden. Aan het vertrek van de UCI 1.2 wedstrijd stonden een flink aantal internationale topteams. Kirsten Wild (Giant-Shimano) ging met de zege aan de haal, voor Jolien d'Hoore, Melissa Hoskins en Thalita de Jong.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement

NK baanwielrennen 2013

Van 27 t/m 30 december werd in het Omnisport Apeldoorn het Nederlands kampioenschap baanwielrennen verreden. De elite mannen, elite vrouwen, junior mannen en junior vrouwen reden daar hun titelstrijd op de diverse onderdelen. Zowel de sprint- als duuronderdelen kwamen aan bod. Wielervideo was er bij en maakte diverse interviews en reportages.

Lees verder
Bekijk alle video’s van dit evenement